Handla

Palma har allt

hotell i PalmaDen som gillar att shoppa och gärna spenderar hela, eller delar av, sin semester i butiker gör helt rätt i att åka till soliga Palma på Mallorca. Ibland hör man om platser som ”har allt” och i Palmas fall stämmer det verkligen. Här samlas numera grupper av unga människor som med skärpa vet precis vad de vill ha för att njuta av en semester fullpackad av allt det bästa – värme, sol och bad, ett enormt utbud av restauranger, barer och nattklubbar, samt fantastiska shoppingmöjligheter. Varför ska man tvingas välja mellan storstads- eller solsemester, när man kan få både och?

Shoppa flott

Är man ute efter lite exklusivare butiker och märken som sträcker sig från Mango och Zara till Massimo Dutti, Loewe och Versace så är Avinguda Jaume III och Placa Rei JoanCarlos I mitt i Palma gatorna att söka sig till. El Corte Inglés, som är Spaniens mesta varuhuskedja, ligger också här.
Är man mer intresserad av mysiga, unika butiker fyllda till bredden med kläder, skor och andra populära varor så är området kring Placa Mayor ultimat. Gränderna är många, smala och charmiga och så fort fötterna börjar ömma eller magen kurra så slår man sig ner på något av de många fik eller matställen som finns i krokarna.

Shoppa effektivt

Föredrar man att shoppa effektivt kanske något av Palmas stora varuhuskomplex kanske lockar. El Corte Inglés är Spaniens svar på NK och består av flera gigantiska plan som säljer allt från mat till kläder, smink och smycken. Det är dessutom öppet hela dagen, till skillnad från mindre butiker som stänger under siestan mitt på dagen.
Porto Pi är ett annat shoppingcentrum som möjligen inte är lika elegant som El Corte Inglés, men å andra sidan ypperligt för den som vill göra riktiga fynd. Porto Pi ligger förbi hamnpromenaden åt väst.

Marknader

På Mallorca hålls marknader näst intill varje dag och det är på dessa som de riktiga fynden kan göras. Allt från husgeråd till kläder, skor, husdjur och frukt går att fynda på dessa bullriga tillställningar. Vanligtvis är marknaderna öppna under morgnar och förmiddagar och stänger lagom till siestan. Dessutom säljs alla de bästa varorna tidigt, så vill man få ut så mycket som möjligt av sin marknadsdag så är det bäst att komma dit tidigt.