Museer

Fundació Pilar i Joan Miró

boka hotell i PalmaI Palma finns Pilar och Joan Miró-stiftelsen som bjuder på en permanent utställning med flera av den världsberömde konstnärens vackraste tavlor och skulpturer. Detta är ett unikt museum där besökare får ta del av Mirós verk i samma miljö som han skapade dem. Joan Miró föddes i Barcelona år 1893, men bodde från 1956, och ända fram till sin bortgång år 1983, här i Palma på Mallorca tillsammans med sin fru, Pilar.

Museu de Mallorca

Mallorcamuseet är ett av öns viktigaste museer och innehåller en hel del intressanta, historiska artefakter. Museet visar upp allt från forntida till romanska, moriska och kristna kvarlämningar som får vem som helst att ödmjukt stanna upp och kontemplera Mallorcas rika historia. Den enda ön i Spanien som kan matcha Mallorcas historia är Kanarieöarna och här kan du läsa om hotell på Gran Canaria som vi gillar.

Es Baluard Museu

Es Baluardmuseet är ett inspirerande museum som visar upp samtida konst från Balearerna. Museet öppnade så sent som 2004 för att stödja forskningen och utvecklingen av modern balearisk konst. Byggnaden som museet huserar i är ett gammalt militärfort från 1500-talet. Bland museets utställningar finns målningar, skulpturer, keramik och teckningar från kända konstnärer som Cézanne, Gaugin, Picasso, Miró och Scully.

Museu Fundación Juan March

I en slående vacker 1600-talsvilla i Palma finns detta lilla men naggande goda museum, som i folkmun kallas Colleccio March. Här finns inte fler än 70 målningar, skapade av runt 50 olika konstnärer. Namnen på konstnärerna är dock tillräckligt imponerande för att detta museum ska locka många besökare varje år, för vad sägs om Picasso, Dalí och Miró?

Museu Diocesà

Detta magnifika museum slog upp sina portar år 2007. Byggnaden brukade vara biskopens hem och ligger bakom katedralen i centrala Palma. Är man intresserad av Mallorcas kristna konsthistoria så är ett besök till Museu Diocesà ett måste.

Museo de Muñecas

I detta minst sagt speciella lilla dockmuseum finns en permanent utställning av gamla dockor från svunna tider då dockor mest användes som religiösa figurer. I museet finns 500 unika exemplar av trädockor, vaxdockor och stoppade djur som i vissa fall har daterats till många hundratals år tillbaka i tiden. Här finns också tyska och franska dockor från 18- och 1900-talet.