Tre romantiska ställen i Palma

Mallorca och Palma är platser som många svenskar reser till varje år. Kanske reser man ofta som familj eller med vänner, men det är också en perfekt plats att åka till med någon man tycker om. Runt om i Palma finns flera saker man kan göra för att få en härlig stund med sin partner. Om man inte ser dem på en gång, gäller det bara hitta dem. Det här hjälper vi dig att göra genom att lista tre romantiska ställen i Palma.

1.     Cala Murta

Cala Murta är en av Palmas lite mer undangömda stränder. Vattnet som finns vid stranden är så klart att det ser ut som att de båtar som lägger till flyter i luften. Området omkring är dessutom väldigt vackert och det är att låta timmarna flyga genom att bara ligga och titta.

Cala Murta är ett perfekt ställe att åka till med någon man tycker om. Det är troligtvis lika bra att åka till under kvällen, då det är ännu mindre folk, samtidigt som vyerna fortfarande är mycket vackra. Åk dock gärna hit medan solen fortfarande är uppe, eller medan den går ner. Här kan ni även skymta vilda getter och åsnor som ibland går ner till den här vackra platsen.

2.     Gå runt i Gamla stan

Palma är överlag en levande stadsdel med mycket att göra. Faktum är att hälften av öns befolkning lever i eller bor i närheten av staden. De gamla delarna av Palma är mycket vackra och är utmärkt för att gå en romantisk promenad i. Här finns gamla och trånga gångar, vackra historiska monument och slående arkitektur. Dessutom finns en hel del konstgallerier här omkring som ni kan besöka.

Därtill är det perfekt att, mellan varven, slå sig ner på ett fik för en god kopp kaffe. Gamla stan i Palma är lätt att utforska till fots. Hela stadsdelen ryms inom en kvadratkilometer vilket gör att det är ett överkomligt gångavstånd till alla kaféer, roliga butiker och konstgallerier som ni vill besöka.

3.     Sa Calobra

Sa Calobra är en strand i Palma som inte liknar någon annan. Här möts Medelhavets vackra klarblåa vatten med stora klippor. Mellan dessa klippor finns små stränder ”inklämda”.

Bara vyerna och atmosfären här bäddar för en härlig romantisk stund. Precis som med Cala Murta kan man med fördel åka hit när det är solnedgång för att helt enkelt ligga på stranden och njuta av kvällen.